ENS PODEU TROBAR A

A la part occidental de la Mediterrània, a l'illa d'Eivissa, la major de les Pitiüses. Juntament amb les nostres germanes majors, Mallorca i Menorca, formam el que s'anomena oficialment Illes Balears.

El nostre poble és Jesús, una parròquia d'uns 3.500 habitants situada a tres quilòmetres de la ciutat d'Eivissa però que administrativament pertany al municipi de Santa Eulària del Riu.

Des del punt de vista històric i cultural, a Jesús ens trobam amb l'església i el retaule de la Mare de Déu de Jesús que tenen una importància rellevant dins la història d'Eivissa.

 Es té constància que l'església estava en construcció el 23 de juny de 1466. Els dominics hi residiren entre 1580 i 1587 i existeixen documents que evidencien anteriors habitatges d'altres frares, probablement franciscans.

El retaule fou pintat en el taller valencià de Roderic i Francesc d'Osona entorn del 1498. Alhora que recull l'herència gòtica introdueix ja moltes de les novetats de la pintura renaixentista italiana.

El poble, igual que la resta de l'illa d'Eivissa, ha patit successives transformacions. No fa molts anys, Jesús es reduïa a l'esglèsia i a petites construccions unifamiliars envoltades de camps i horts. A poc a poc, degut a la magnífica situació geogràfica i al "boom" turístic, s'han anat construint molts habitatges que han canviat totalment la seva fesomia inicial, ara tenim més de 3000 construccions (algunes habitades tot l'any i d'altres dedicades només al turisme).